Skip to main content

Olemme solmineet aiesopimuksen, Nasdaq-pörssissä listatun Vision Marine Technologiesin kanssa, ja sopineet keskinäisestä kehityksestä ja teknologiaostoista arvoltaan n. 2 M€. Avaus on samalla ensimmäinen laatuaan Pohjois-Amerikan markkinoille. Vision Marine Technologies on yksi maailman johtavista sähköpropulsiojärjestelmien kehittäjistä ja on aloittamassa volyymituotannon tämä vuonna yhdessä McLaren Engineeringin, Linamar Technolgiesin ja Octillionin kanssa. Tavoitteena on 18-30 jalkaisten (5 – 10 m) veneiden segmentti ja erityisesti Yhdysvalloissa suositut ponttooniveneet, joita vuosittain myydään noin 70.000 kpl.

”Tavoitteemme oli aloittaa Pohjois-Amerikan toiminnot ja myynti vasta vuonna 2023, mutta tällä hetkellä tuotteitamme kohtaan on niin paljon kiinnostusta, että olemme aikaistamassa toimintamme aloituksen”, toteaa toimitusjohtajamme Niklas Öhman. Keväällä julkaistaan ensimmäiset isot venevalmistajamerkit, joihin kokonaisjärjestelmiä aletaan asentamaan.

”Saimme marraskuussa, suomalaisen pääomasijoittajan Verso Capitalin mukaantulon myötä, lisää pääomaa kasvun mahdollistamiseksi ja nyt voimme lähteä hiukan aikaistetusti avaamaan markkinoita rapakon toiselle puolelle. Samalla myös markkinat Australiassa ja Uudessa-Seelannissa ovat auenneet.”

“There is growing demand from major electric vehicle OEMs for electric motors,” toteaa Xavier Montagne, COO Vision Marine. “Collaborating with Nextfour on the Q Experience system will enhance the entire powertrain and allow us to deliver a comprehensive ecosystem to electrifying recreational boating, complemented with the best and most intuitive display solution on the market.”

Vision Marine Technologies, Inc.

Vision Marine Technologies, Inc. (Nasdaq: VMAR), on yksi moottorivalmistajien markkinajohtajista ekologisen veneilyn mahdollistajien joukossa. VMT johtaa ekologista kehitystä taistelussaan vesistöjen likaantumista vastaan, samalla haastaen perinteiset polttomoottoroidut ratkaisut lähes äänettömällä ja päästöttömällä täyssähköisellä perämoottoripropulsiojärjestelmällään.   

Lippulaivana E-Motion powertrain, joka on markkinoiden kehittynein täyssähköinen perämoottorijärjestelmä kattaen kaiken kehittyneesta akkupaketista, inverttereistä, sekä korkean suorituskyvyn moottorilla, johon yhdistyy saumaton voimansiirto että markkinoiden kehittynein ohjausohjelmisto. VMT:n E-Motion™ liittyvä teknologia on optimoitu mahdollistamaan maksimaalisen suorituskyvyn optimoimalla sekä etäisyyden sekä suorituskyvyn.