Skip to main content

1944.564

 • Lisätty tuki Navionics+ Gold ja Platinum merikartoille. HUOM: Riippuen ruudun iästä Navionicsin taustakartta voidaan joutua lataamaan pilvipalvelimeltamme. Tähän tarvitaan verkkoyhteys (WLAN/mobiili).
 • Täysin uudistettu radiotoiminto on nyt nimetty Musiikiksi. Voit hallita musiikkia kaikkien eri lähteiden kautta, mukaan lukien FM/DAB radio ja bluetooth-yhteydet. Useampien ruutujen järjestelmissä suurin osa Musiikki-sovelluksen toiminnoista voidaan ohjata miltä tahansa veneen Q-ruudulta.
 • Uusi auto-zoom toiminto navigaatiossa. Toiminto zoomaa automattisesti lähemmäs kun vauhtisi on hitaampi ja poistuu zoomaus-tilasta kun nostat veneen nopeutta. Toiminto on automaattinen ja sen saa otettua pois päältä Asetukset > Navigointi > Automaattinen zoomaus.
 • Uusi trimmin kalibrointi-toiminto mahdollistaa trimmin näkymisen 0-100 % välillä. Voit suorittaa kalibroinnin Asetukset > Vene > Moottorin trimmin kalibraatio.

 • Uusi huoltolokin toiminto mahdollistaa huoltojen seuraamisen. Hallitse huoltolokia Asetukset > Vene > huoltoinfo. Huoltomuistutus on käytössä joillakin venemerkeillä, jolloin saat muistutuksen lähestyvistä/tarvittavista rutiinihuolloista.
 • Lisätty mahdollisuus uudelle Q mobiilisovellukselle. Sovellus on saatavilla kaikille venemerkeille joilla ei ole omaa tarkoitukseen kehitettyä mobiilisovellusta. Lisää uutisia tulossa Q sovellukseen liittyen lähi aikoina!
 • Muutettu vene-ikonin toiminto, se ei enää näytä kulkusuuntaa kun kulkusuuntaa ei ole saatavilla. Tämä tapahtuu esimerkiksi kun kulkusuunta saadaan GPS:n kautta eikä vene liiku.
 • Lisätty tuki eri reittien värittämiseen. Muuta väriä ja läpinäkyvyyttä muokkaamalla reittiä Minun reittini-menusta TAI Asetukset > Navigointi > Reittien tallennusväri.

 • Lisätty tuki eri reittien värittämiseen. Muuta väriä ja läpinäkyvyyttä muokkaamalla reittiä Minun reittini-menusta TAI Asetukset > Navigointi > Reittien tallennusväri.
 • Muutettu mies yli laidan (MOB) toiminto geneerisemmäksi ”merkitse nykyinen paikka”-toiminnoksi. Aseta paikkamerkki paikkaan jossa olet, käyttämällä kaikista kaukaisimpaa vasenta painiketta navigointi-menunssa.
 • Jos GPS-paikannus ei jostain syystä toimi, viimeisin havannoitu paikannus näkyy nyt kysymysmerkkinä kartassa.
 • Uusia veneasetuksia: Asetukset > Veneen syväys/leveys/korkeus. Nämä vaikuttavat suoraan automaattisen reitin löytämisen toimintoon.
 • Veneen position lukituspainikkeen toiminta on hieman muuttunut. Nyt toinen painallus palauttaa zoomauksen oletusnäkymään (muunneltavissa Asetukset > Navigointi > Oletettu zoomaus).
 • Lisätty tuki ”yksi moottori – kaksi polttoainetankkia” -asetelmalle.

 • Navigointikartan asetukset siirretty vanhasta Asetukset > Navigointi uuteen paikkaan Asetukset > Navigointi > Navigoinnin kartta-asetukset.
 • Uusi toiminto: Asetukset > Navigointi > Turvallinen veden syvyys. Saatavilla kun Asetukset > Navigointi > Väritys on asetettu ”turvallinen” kohtaan, jos tämä toiminto on saatavilla. Toiminto säätelee veden syvyysrajaa jota navigointikartta käyttää piirtääkseen veden turvallisuuden värillä (ei tumman sininen). Veden syvyyden turvallisuusrajan oletussyvyys on 10 metriä.
 • Uusi toiminto: Asetukset > Järjestelmä > Manuaalinen sammutus. Kun tämä toiminto otetaan käyttöön automaattinen ruudun sammutus ei ole käytössä. Ruutu voidaan sammuttaa painamalla uutta virran sammutusnappia päämenun pohjassa (toimii vain kun virran käynnistys ei ole päällä) tai käynnistämällä ja sammuttamalla virta uudelleen.
 • Uusi toiminto: Asetukset > Vene > AIS MSSI. Tämä toiminto on nähtävillä vain kun AIS on yhdistetty (kun AIS lähteitä on havaittu). Tämä toiminto on tarpeellinen vain silloin kun AIS lähettäjä on asennettu estämään veneen oman AIS lähteen toiminnon.
 • Korjauksia C-MAP merikartan tekstin hahmottamisongelmaan.